وبلاگ

اینستاگرام، دریایی که در آن غرق می‌شوید

چگونه محتوای اینستاگرامی مناسب برای کسب‌وکارمان تولید کنیم؟

اپلیکیشن اینستاگرام را باز می‌کنید. قصدتان این است که گشت‌وگذار یک دقیقه‌ای بین کارها در صفحه‌تان داشته باشید و بعد از مدتی به خودتان می‌آیید و می‌بینید که بیشتر از بیست دقیقه است که در این صفحه و آن صفحه و اکسپلورر گشت می‌زنید، پست‌های دوست‌هایتان را که دیدید هیچی، حتا پست‌ها و استوری‌های غریبه‌ها را هم از نظر گذراندید و به صفحه یکی دو تا اینفلوئسنر و فلان برند هم سر زدید. اینستاگرام همین قدر جذاب است و هر بار که می‌خواهید سر کوچکی به آن بزنید گیرتان می‌اندازد. چه جایی جذاب‌تر از محفل شلوغی از تصاویر متنوع و متن‌های کوتاه و بلند برای وقت گذراندن! 

اینستاگرام به عنوان یک شبکه اجتماعی آنقدر قدرتمند است که اگر از خودتان غافل شوید در آن غرق می‌شوید و وقتی به خودتان می‌آیید تبدیل به یک تصویر دوبعدی شده‌اید. این برای خیلی از کاربران خوشایند است و به خیلی دیگر در گسترش کسب‌وکارشان کمک می‌کند اما این فضای قدرتمند به همان اندازه هم رقیب پرور است. این فضا پر است از آدم‌هایی مثل شما که به قصدهای مختلف زمان زیادی از زندگی و کارشان را در اینستاگرام می‌گذرانند. بنابراین کار شما برای نشان دادن کسب‌وکارتان در این فضا سخت‌تر از آن چیزی‌ست که به نظر می‌رسد اما اینستاگرام یک مزیت دارد: شما در حالی که می‌خواهید چیزی را عرضه کنید شاهد هزاران کاربر دیگر هستید. از کاربران شخصی گرفته تا برندها و موسسات و صفحه‌های اجتماعی و فرهنگی و هنری و …. در حالیکه در دنیای واقع رصد کردن رقیبان زمان زیادی می‌گیرد در اینستاگرام این کار با چند کلیک ساده انجام می‌شود.

اینستاگرام، پلتفرمی که سرش دعوا می‌شود

اینستاگرام میدان مسابقه برندها است. چرا؟ چون این شبکه اجتماعی ۱.۱۶ میلیارد مخاطب فعال تبلیغات دارد و کاربرانش تنها در چند ماه اخیر ۷۶ میلیون نفر افزایش داشته است. ۹۰ درصد از کاربران اینستاگرام حداقل یک برند را دنبال می‌کنند و این فقط محدود به مصرف‌کننده‌ها نیست. بیشتر از ۳۶ درصد کاربران برای بازاریابی B2B یا همان ارتباط بیزینس با بیزینس  به اینستاگرام مراجعه می‌کنند. مثلا برندی برای انتخاب آژانس تبلیغاتی موردنظرش صفحات آژانس‌های مختلف را بررسی می‌کند. بنابراین نمایش درست کسب‌وکارتان در اینستاگرام به گسترش آن کمک بزرگی می‌کند. در ادامه این مطلب پیشنهادهایی برای تعیین استراتژی موفق تولید محتوا در اینستاگرام برای کسب‌وکارتان را مطرح می‌کنیم. 

تعیین هدف برای بازاریابی در اینستاگرام

بازاریابی در اینستاگرام برای آدم‌های مختلف معانی مختلفی دارد. در اولین قدم مهم است که هدفتان را از انتخاب این اپلیکیشن برای برندتان بدانید. آیا می‌خواهید توجه‌ها را نسبت به برندتان جلب کنید؟ آیا می‌خواهید خودتان را به عنوان صاحب کسب‌وکار معرفی کنید؟ یا می‌خواهید محصولتان را به صورت مستقیم در اینستاگرام به فروش برسانید؟ ممکن است یک یا ترکیبی از این اهداف را دنبال کنید اما تا زمانی که هدفتان از ایجاد یک صفحه بیزینسی در اینستاگرام روشن نباشد تولید محتوایتان به هم ریخته و شلخته به نظر می‌رسد.

اهدافی که برندها در اینستاگرام دنبال می‌کنند: 

گسترش آگاهی از برند: از آنجا که اینستاگرام یک مدیوم تصویری است که بر پایه عکس و ویدیو بنا شده به برندها کمک می‌کند تا با سرعت جایگاهشان را در بازار ارتقا دهند. 

افزایش ترافیک وب‌سایت و پلتفرم‌های دیگر: برندها با هدایت کاربران به وب‌سایت به شیوه‌های مختلفی همچون آوردن لینک در بایو یا استوری، ترافیک وب‌سایتشان را افزایش می‌دهند. 

ایجاد شرایط گفت‌وگو: اینستاگرام فرصت مناسبی در اختیار برندها قرار می‌دهد تا با مخاطبانشان تعامل کنند. کمپین‌های تعاملی به همین منظور طراحی می‌شوند. 

معرفی محصولات و خدمات جدید: اینستاگرام به عنوان یک مدیوم تصویری بهترین پلتفرم برای برندها است تا با استفاده از عکس و ویدیو، در زمان کم محصولشان را به مخاطب معرفی کنند.

جذب مخاطب بیشتر از گروه‌های هدف متنوع: برندها با پست‌ استوری‌ و کمپین‌های متدوام مخاطب‌هایی از گروه‌های مختلف را به خود جذب می‌کنند و بازه مخاطبان هدفشان را گسترش می‌دهند. 

فروش مستقیم: خیلی از برندها و به‌ویژه کسب‌وکارهای نوپا با ارائه محصولاتشان در اینستاگرام فروشگاه مجازی ایجاد می‌کنند و به صورت مستقیم و با استفاده از امکانات دایرکت محصولاتشان را می‌فروشند. 

شناخت مخاطب هدف

آمارها نشان می‌دهد که بیشتر کاربران اینستاگرام نوجوانان و جوانان هستند و این پلتفرم نسبت به پلتفرم‌های مشابهش جوان‌تر به نظر می‌رسد. با این حال تعداد کاربران بالای ۵۰ سال در این اپلیکیشن در حال افزایش است و تعداد بسیاری از این کاربران را زن‌ها تشکیل می‌دهند.

می‌توانید با داشتن اکانت بیزینس پریمیوم وضعیت مخاطبان پیجتان را بررسی کنید. مثلا وضعیت نشان می‌دهد که بیشتر مخاطبان شما نوجوانان هستند بنابراین می‌توانید محتوایی متناسب با سلیقه این گروه مخاطب تولید کنید. در ایران به دلیل عدم ارتباط مالی با خارج از کشور این کار برای خیلی از کاربران سخت است اما می‌توانید با تعامل با مخاطب و بررسی روزانه لایک‌ها و کامنت‌ها و فالوئرهایی که به صفحه‌تان اضافه می‌شوند آمار نسبتا دقیقی از وضعیت مخاطبتان به دست بیاورید. 

مهم این است که مخاطب برندتان مشخص باشد تا محتوایتان سردرگم به نظر نرسد. 

داشتن هشتگ مناسب

هشتگ باعث می‌شود پست‌های شما با سرچ در اینستاگرام دیده شوند. اما این کمترین امکان هشتگ است. هشتگ‌های تعاملی می‌توانند ترند شوند و توسط کاربران مختلف به اشتراک گذاشته شوند. برند ردبول با هشتگ #givesyouwings توانست بیشتر از ۲۹۹ هزار پست را به اشتراک بگذارد. 

هشتگ می‌تواند شامل اسم برند شود و یا عبارتی در ارتباط با شخصیت برند باشد. 

بررسی روزانه وضعیت صفحه‌

یکی از مهم‌ترین مزایای پلتفرم‌های آنلاین نسبت به پلتفرم‌های سنتی این است که قابل ردگیری هستند. مثلا در اینستاگرام با داشتن اکانت بیزینس می‌توانید به قسمت اینسایت صفحه بروید و تعداد کاربرانی که به صفحه‌تان سر زده‌اند، تعداد فالوئرهایی که اضافه شده‌اند، تعداد لایک‌ها و دیده شدن پست‌ها و استوری‌ها و حتا بهترین زمان برای پست کردن محتوا را ببینید. بنابراین به راحتی متوجه می‌شوید که کدام محتواها مخاطب بیشتری جذب کرده‌اند و می‌توانید در ادامه کار روی شکل مشابهی از تولید محتوا تمرکز کنید.

اما یادتان باشد که این به معنی تولید محتوای یکسان در همه زمان‌ها نیست. مهم است که ریتم صفحه‌تان را حفظ کنید و برای جذب مخاطب به آن تنوع بدهید اما این تنوع باید در چهارچوب هویت برندتان باشد. می‌توانید برای مطالعه بیشتر درباره هویت برند به مطلب هویت برند چیست؟ مراجعه کنید. 

چگونه محتوای اینستاگرام مناسب برای کسب‌و‌کار درست کنیم

استفاده درست از امکانات اینستاگرام

بعد از تعیین هدف، شناسایی مخاطب و آشنا شدن با امکاناتی همچون بررسی روزانه وضعیت پست‌ها و استوری‌هایتان شروع می‌شوند. بهتر است صفحه‌تان را زنده نگه دارید و این به معنی به اشتراک گذاشتن محتوا به صورت متدوام است. این محتوا می‌تواند پست یا استوری یا آی جی تی وی باشد. 

برای ایجاد هماهنگی بین این شکل‌های مختلف اشتراک‌گذاری، برنامه‌ای تدوین کنید. مثلا از آنجا که پست‌ها معمولا زمان و هزینه بیشتری می‌برند، می‌توانید هفته‌ای سه پست بگذارید اما هر روز استوری تازه‌ای را به اشتراک بگذارید. هر چند استوری‌ها ۲۴ ساعت در صفحه‌تان باقی می‌مانند اما می‌توانید آن‌ها را به هایلایت‌هایتان اضافه کنید و به این شکل برای مدت طولانی در صفحه‌تان داشته باشید. استفاده از انواع فیلترها و امکانات نظرسنجی در استوری می‌تواند صفحه‌تان را جذاب‌تر کند و به ایجاد ارتباط با مخاطب کمک برساند. 

برگزاری لایو و ایونت‌های آنلاین هم می‌تواند به رشد کسب‌وکارتان و افزایش مخاطب کمک کند. می‌توانید در لایو داستان برندتان را بگویید و یا به سوالات مخاطبانتان پاسخ بدهید. مهم است که مخاطب شخصیت برند را بشناسد و با آن احساس صمیمیت کند. 

مهم این است که برنامه‌ای با ریتم درست داشته باشید و در همه مراحل برنامه‌ریزی هویت برند و شخصیتی که قصد دارید از صفحه‌تان به نمایش بگذارید را در نظر بگیرید. برای مثال اگر لوگویی با رنگ آبی طراحی کرده‌اید بهتر است از المان‌های آبی در تصاویرتان استفاده کنید. این کار باعث می‌شود مخاطب با دیدن رنگی آبی شما ناخودآگاه صفحه‌تان را به یاد بیاورد. 

زمان مناسب برای به اشتراک گذاشتن محتوا

برای برنامه‌ریزی صفحه‌تان لازم است که وقت مناسب برای به اشتراک گذاشتن محتوا را بدانید و برای دانستن این موضوع می‌توانید به قسمت insight صفحه مراجعه کنید تا بررسی کنید که در چه زمان‌هایی محتوایتان بهتر دیده شده. برای مثال بسیاری ساعت ۸-۹ شب را در ایران بهترین زمان برای پست کردن محتوا می‌دانند زیرا این زمان استراحت بعد از کار روزانه است. زمانی که افراد به خانه رسیده‌اند و با اینستاگرام سرگرم هستند. 

ارتباط با اینفلوئنسرها 

اینفلوئنسرها کاربرانی با تعداد فالوئرهای بالا هستند. یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای افزایش مخاطب، همکاری با این افراد است اما باید در نظر بگیرید که این کار هرچند کمک قابل‌توجهی به رشد برندتان می‌کند، اما به صورت معمول هزینه زیادی دارد. مگرآنکه با اینفلوئنسری آشنایی داشته باشید. اینجاست که اهمیت ایجاد ارتباط با کاربران مختلف در اینستاگرام روشن می‌شود. می‌توانید برای اطلاعات بیشتر درباره همکاری با اینفلوئنسرها مطلب اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ را بخوانید.

چرا اینستاگرام؟ 

خیلی از ما دوست داریم کسب‌وکار خودمان را داشته باشیم و کارفرمای خودمان باشیم. خیلی از ما ایده‌های زیادی در سر داریم که می‌دانیم با داشتن امکانات مناسب می‌توانیم به آن‌ها جسمیت ببخشیم. دنیای دیجیتال امکانات تازه‌ای برای تحقق ایده‌هایمان پیش پایمان گذاشته. شما می‌توانید در خانه‌تان یا کارگاه کوچکی کار کنید. می‌توانید هر چیزی را که می‌سازید پست کنید و در زمانی کوتاه مخاطب زیادی به دست بیاورید. با سرعت گرفتن ارتباطات همه این‌ها ساده‌تر شده‌اند. برای آشنایی با دیجیتال مارکتینگ می‌توانید به مطلب دیجیتال مارکتینگ چیست؟ در همین بلاگ مراجعه کنید. 

اینستاگرام با ایجاد امکانات رایگان به کاربران کمک می‌کند تا کسب‌‌وکارشان را معرفی کنند و آن را گسترش بدهند. پس فرصت را از دست ندهید و اگر دوست دارید کار مستقلی داشته باشید همین حالا دست به‌کار شوید. شیوه‌های سنتی کار را از سرتان بیرون کنید و با استقبال از امکانات دنیای دیجیتال، شکل تازه‌ای از کار و زندگی را تجربه کنید. می‌توانید برای مطالعه بیشتر درباره شیوه‌های جدید کار به مطلب دورکاری و شروع عصر تازه کار آنلاین (عنوان به مطلب لینک بشه) در بلاگ پیارند مراجعه کنید.